HR met ballen VIP

Ben jij klaar voor Next Level HR?

Elke maand een nieuwe succesformule voor je HR-beleid.

Voor HR-professionals die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière

Ben jij bezig met HR of met punaisepoetserij?

Werk jij in het vakgebied HR? Dan heb je hier waarschijnlijk voor gekozen, omdat je graag met mensen wilt werken. Maar in de praktijk zijn veel HR-professionals vooral bezig met punaisepoetserij.

Contractgeneuzel, cao-fetisjisme of spijbelende medewerkers op maandagmorgen. Managers die zich gedragen als jengelende peuters en met iedereen lopen te matten? Mag jij allemaal regelen.

En dan al die administratie. Je lijkt wel een boekhouder. De hele dag bezig om suffe Excel sheets en lijstjes in te vullen.

Vind je het gek dat HR-professionals veel vaker last hebben van extreme werkdruk en burn-out. Hoe zit dat met jou? Heb je ook het gevoel dat je de hele dag in een mijnenveld werkt?

Stap jij uit het mijnenveld?

Hoe zorg je nu dat HR elke maandagmorgen met een gele markeerstift op de MT-agenda staat? Hoe word je voortaan betrokken bij het opstellen van beleid in plaats van dat je de voetveeg bent van die opperbrandweerman?

Wil je leren hoe je een bom gooit op die eeuwige lijstjes en hoe je al dat HR-geneuzel gewoon door de supershredder haalt? Zodat je weer tijd krijgt voor échte HR-onderwerpen die jouw vak zo prachtig maken?  

Wil je ook weten hoe je de oogjes van je nogal vierkante directeur voortaan kunt laten glimmen, elke keer als je met een nieuw voorstel komt? Zonder dat je daarvoor foute beïnvloedingstechnieken hoeft te gebruiken? Omdat je simpele managerstaal spreekt die zelfs de meest hoekige directeur verstaat?

Of hoe je die ruzieschopper bij zijn bloemkooloren pakt, zodat hij voortaan zijn eigen rotzooi opruimt en jij weer alle tijd hebt voor een goed gesprek met medewerkers?

En kun je daar wel wat persoonlijke boelshidt loze ondersteuning bij gebruiken?

Ofwel: ben jij toe aan punaisepoetsvrij HR?

VIP Membership op "HR met ballen" iets voor jou.

Ben jij toe aan punaisepoetsvrij HR?

Dan is een VIP Membership op "HR met ballen" iets voor jou.

Next level HR: elke maand beter in je vak

Ben jij HR-professional? Voel je je net Remy-alleen-op -de -wereld en moet je alles zelf uitzoeken? En zou je graag contact willen met andere gelijkgestemde HR-professionals? Zou je willen leren van de ervaringen van HR-experts die in de keuken hebben staan soppen van honderden organisaties?

Kies dan voor het nieuwe, exclusieve VIP programma.
Dat is een membership waarin we onze beste HR-geheimen met je delen.

Elke maand ontvang je een nieuwe masterclass met al onze kennis over één HR-onderwerp. Die maand ga je dát ene HR-onderwerp tackelen.

De masterclasses gaan over HR-onderwerpen die jou bezighouden: van duurzame inzetbaarheid tot verzuimbegeleiding en van recruitment tot onboarding. Over wat nu goede HR KPI's zijn, hoe je een HR-project nu écht succesvol maakt en hoe je als HR-professional tijdens een crisis overeind blijft.


Geen hoogdravende theoretische training van Professor Saaigaren, maar online masterclasses, boordevol praktijkvoorbeelden en eye-openers. Je hoeft dus geen vuistdikke boeken te lezen.

En je krijgt ook geen kruiwagen vol huiswerk waar je - met luciferstokjes onder je ogen - weekenden lang doorheen moet worstelen. In slechts een uurtje per maand maak je al flinke hink-stap-sprongen.

Elke maand hebben we een online feedbacksessie, waarin we al jouw vragen over dat ene thema beantwoorden.

En kies je voor het exclusieve VIP-programma, dan maak je in maar een paar uurtjes per maand reuzestappen. In vier kleinschalige bijeenkomsten kom je in contact met andere gelijkgestemde HR-professionals die worstelen met precies dezelfde onderwerpen als jij.

En je krijgt één-op-één coaching. Daar werk je ook aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

HR met ballen VIP

Elke maand beter worden in je vak

Wil je dat wij je helpen elke maand beter te worden in jouw vak, zodat je een echte HR Mastermind wordt?

Ga jij werken aan punaisepoetsvrij HR?

Dan hebben een superaanbod voor je. Als je je nu aanmeldt voor het VIP-membership van HR met ballen, dan betaal je slechts € 4.764,-- per jaar.

HR met ballen VIP

Maandabonnement

 • Elke maand een nieuwe masterclass over een HR-thema waar jij mee worstelt
 • Elke maand online vragenuur met gelijkgestemde HR-professionals
 • Toegang tot alle opnames van vragensessies

194/p.m.

Jaarabonnement

 • Elke maand een nieuwe masterclass over een HR-thema waar jij mee worstelt
 • Elke maand online vragenuur met gelijkgestemde HR-professionals
 • Toegang tot alle opnames van vragensessies
 • Twee maanden korting

1.940/p.j.

Wat krijg je als VIP member?

 • Elke maand een nieuwe succesformule voor je HR-beleid. Je krijgt een bewezen aanpak en tientallen praktijkvoorbeelden over één HR-onderwerp per keer op een presenteerblaadje aangereikt.
 • Die aanpak kun je toepassen in elke branche, in elk bedrijf. Het maakt ook niet uit waar je werkt of met wie.
 • Je ontdekt het geheim van een goede HR-adviseur, zodat jouw onderwerpen voortaan standaard op de MT-agenda staan en je als eerste gevraagd wordt mee te denken over strategische HR-vraagstukken.
 • Je leert hoe je, in maar een uurtje per maand, opeens wel die projecten tackelt die al maanden op je liggen te wachten.
 • Je ontvangt elke maand een nieuwe masterclass op video. Je krijgt persoonlijk toegang tot de BG magazine ledensite.
 • Elke maand heb je contact met andere HR-professionals in de online feedbacksessie.
 • Je krijgt de masterclasses ook als mp3. Dus je kunt ze beluisteren in de auto, trein of als je wandelt in het bos.
 • En je kunt de masterclass ook uitprinten. Kun je het rustig lezen op de bank, of aantekeningen maken en bewaren.
 • Word je VIP, dan kom je vier keer per jaar samen met gelijkgestemde HR-professionals in je eigen HR mastermind groep. Daar ga je de diepte in over HR-thema's, of neemt plaats op de hot seat om jouw HR-dilemma voor te leggen.
 • Als VIP krijg je ook nog twee keer een uur één-op-één coaching van een van onze supercoaches.
Janine Zant

Janine Zant

HR-manager bij Effektief

“Wat je leert, breng je de dag erna al in de praktijk”

“Even geen brandjes blussen en in de waan van de dag blijven hangen, maar samen met anderen stilstaan bij actuele HR-thema’s in je organisatie. Die helikopterview biedt BG magazine VIP en daar heb ik nu al veel profijt van.

In het VIP-arrangement krijg je een maandelijkse online workshop, vier fysieke bijeenkomsten met andere HR-professionals plus twee persoonlijke coachingsessies. De insteek is elke keer praktisch: je hoeft geen stof uit boeken of complexe modellen te bestuderen.

De vertaalslag naar de praktijk staat dus voorop. Wat je in een online sessie leert, kun je de dag erna al in de praktijk brengen.

Zelf had ik mijn bedenkingen bij het thema Werkgeluk. Ik dacht aan overdreven toestanden, zoals de glijbaan die Google in zijn hoofdkantoor heeft, of een barista die aan je bureau komt voor je zogenaamde superspeciale koffie.

Maar echt werkgeluk zit juist in essentiële zaken, bijvoorbeeld in arbeidsmobiliteit. Dat was een eye-opener voor me.

Ik heb ook geleerd om HR-thema’s als win-winsituaties te presenteren aan de directie. Voor enkel de term ‘werkgeluk’ lopen ze niet zomaar warm - maar van de bijbehorende productiviteit en winststijging worden ze wel enthousiast.

De combinatie van online en fysieke ontmoetingen vind ik erg prettig. Bovendien ontvang je ook alle informatie op papier. Die stukken pak ik er regelmatig even bij. Een aanrader voor iedereen die zijn vakkennis wil verbeteren zonder ingewikkelde studie!”

Joëlle de Ronde

Joëlle de Ronde

HR-manager bij Acomo

“Maak HR niet moeilijker dan het is”

“Ik werk voor een groep handelshuizen in specerijen, noten en zaden. Als HR-manager pendel ik tussen deze bedrijven in, als een soort shared service center voor HR. Ik zit bepaald niet in werkomgeving waarin je een HR-beleid kunt uitstippelen met om de zoveel tijd een bepaald thema.

Zo wil ik al langer bepaalde projecten oppakken, maar een vooropgezet plan werkte niet. Het is meer een kwestie van mijn momenten pakken.

In de maandelijkse online sessies komen thema’s aan de orde die ik vervolgens vertaal naar de bedrijven waarvoor ik werk. Voor termen als duurzame inzetbaarheid of werkstress lopen ze niet snel warm, maar als ik het anders breng heb ik meer kans een akkoord te krijgen.

Als ik iets geleerd heb: maak HR niet moeilijker dan het is. Het probleem van HR is volgens mij dat mensen het veel te wollig en ongrijpbaar maken. Als je tussen de ‘vierkante’ directeuren zit, zoals ik, moet je verhaal gewoon rechttoe rechtaan zijn.

Moeilijke formulieren en termen werken misschien bij een consultancybureau of een bank, maar in veel branches pakt het juist verkeerd uit. Je hoeft er geen diamanten op te plakken.

Die praktische toepasbaarheid zie ik ook terug in de online sessies: bruikbare informatie en tips in duidelijke taal. Elke keer haal ik er iets uit waar ik iets aan heb.”

Ben jij toe aan punaisepoetsvrij HR?

Dan is een Plus of VIP Membership op BG magazine iets voor jou.

Het is interessant om te horen hoe andere collega’s in grote bedrijven zaken aanpakken. Andersom vinden ze mijn ‘rare’ start-upverhalen leuk en verfrissend – ik heb relatief veel vrijheid in mijn werk terwijl het bij hen al meer is vastgelegd in structuren.

Natalie Kop Operations manager bij Cleeng

Voor wie is BG magazine Plus en BG magazine VIP?

Dit lidmaatschap is zeker niet voor elke HR-professional bedoeld. De masterclasses die we je geven, gaan je alleen maar helpen als:

 • Je actief bent op het vakgebied HR bij een organisatie en je beter wilt worden in je vak. Je bent bijvoorbeeld HR manager, HR-adviseur, HR-consultant of manager met passie voor HR.
 • Je graag contact wilt met andere HR-professionals en bereid bent niet alleen te halen, maar ook te brengen.
 • Je ook echt tijd gaat besteden aan de masterclasses. Al is het maar een uurtje per maand.
 • Je de masterclasses daarna ook echt gebruikt. Je gaat alleen beter worden als je iets doet met de formules en we willen alleen members die ook echt in actie komen.
 • We helpen je niet om klanten binnen te halen met onze formules of om een nieuwe baan te vinden. En we gaan jouw vraagstukken ook niet voor je oplossen. Dat mag je nog steeds zelf doen 😉
 • Dus, als je nog geen baan hebt, geen HR-ervaring of eigenlijk geen tijd, sorry maar dan kunnen we je niet helpen.
 • Je ook echt tijd gaat besteden aan de masterclasses. Al is het maar een uurtje per maand.
 • Het membership is niet eenmalig, maar iets waardoor we met elkaar in contact blijven. Haak je meestal na twee maanden al weer af? Begin er dan gewoon niet aan.

Wie zijn wij?

Pauline Miedema

Pauline Miedema

Coach, trainer en expert

Pauline is gecertificeerd Arbeids- en Organisatiedeskundige en heeft verschillende grote projecten rondom duurzame inzetbaarheid geleid bij allerlei soorten organisaties en arbodiensten.Ze is een ervaren trainer, adviseur en projectleider en niet bang om kritische vragen te stellen, maar ze kan ook goed luisteren zonder oordeel.Pauline heeft inmiddels heel veel verschillende organisaties, organisatieculturen en HR-afdelingen van dichtbij mogen bekijken.Wat haar opviel, is dat zoveel HR-professionals eigenlijk met dezelfde dingen worstelen. Haar doel is om als ‘extern adviseur’ en coach te helpen om met afstand te kijken naar wat er daadwerkelijk speelt en wat er nodig is, én om HR-professionals bij elkaar te brengen. Want, zoetsappig of niet, samen staan we echt sterker.
Marco de Zeeuw en Bob Zeegers

Marco de zeeuw en Bob Zeegers

Trainers en experts

Bob en Marco zijn oprichters van HR Navigator, de grootste HR-vergelijkingssite van Nederland. De afgelopen jaren ondersteunden ze al meer dan 12.500 organisaties bij hun zoektocht op het gebied van HR.

Marco en Bob onderzoeken al sinds 2006 de HR-markt en publiceren regelmatig in vaktijdschriften als XpertHR, BG magazine, HR Kiosk, Rendement, ManagersOnline en HR Kiosk.

Alle ervaring die ze opdeden bij het ondersteunen van klanten op het gebied van HR(-systemen), Preventie, Arbo, Verzuim, Re-integratie, Duurzame Inzetbaarheid, (Register-)Casemanagement en Sociale Zekerheid komt terug in de tientallen praktijkvoorbeelden van de masterclasses.

Dat doen ze met de nodige nuchterheid, een flinke dosis humor en altijd vanuit een praktische inslag, zodat je er morgen mee aan de slag kunt.

Ben jij toe aan punaisepoetsvrij HR?

Dan is een Plus of VIP Membership op BG magazine iets voor jou.

Suzan van der Male

Suzan van der Male

Hr-adviseur bij Marlies Dekkers

“Fijn om te merken dat je niet de enige bent bij wie het soms stroef gaat”

“Toen ik bij mijn werkgever begon, wist ik dat de enige was voor HR. Dat kan best eenzaam voelen, dus toen ben ik gaan zoeken: waar kon ik zo efficiënt mogelijk informatie vandaan halen over actuele HR-thema’s? Ik wilde niet alleen denken aan de dagelijkse issues à la ‘mijn salaris is niet goed verwerkt’, maar ook echt sparren en verdiepen in de strategische HR thema’s.

Elke maand komt er een nieuwe module online over een HR-thema. Die bestaat uit een PowerPoint met gesproken informatie erbij. Dat is heel fijn werken. Ik bekijk ze wanneer ik wil, in de trein of ‘s avonds op de bank. Je krijgt ook een boekje thuis gestuurd met alle informatie wat er besproken wordt in de PowerPoint. Je kunt dus op elk moment alles terugkijken en -lezen.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn herkenbaar. Tijdens de sessies met HR-collega’s van andere bedrijven is het fijn om te merken dat je niet de enige bent bij wie het soms stroef gaat. Even in veilige kring met vakgenoten kunnen sparren, heerlijk.

Wat ik geleerd heb tot nu toe? Dat een duidelijk plan met doelstellingen belangrijk is, niet alleen maar wat losse acties opstarten. Dankzij de feedback die ik kreeg in de VIP bijeenkomsten besefte ik dat ik me daar zelf ook schuldig aan maakte, bijvoorbeeld bij duurzame inzetbaarheid. Dat pak ik nu dus anders aan.

Een andere eyeopener was de kritische, heldere blik van andere HR’s. “Waarom blijf je maar proberen iets te verbeteren als er geen draagvlak voor is?” vroegen ze toen ik hen een werkprobleem voorlegde.

“Als iedereen het verder prima vindt, wiens probleem is het dan nog?” Ze hebben gelijk, dacht ik op de weg terug naar huis. Zonder draagvlak ziet niemand de waarde van het advies in en is het zonde van mijn tijd. Toen kon ik het ook snel loslaten – een hele opluchting.”

Natalie Kop

Natalie Kop

Operations manager bij Cleeng

“Een inspirerend netwerk van HR-collega’s die ik zelf niet heb”

“Het bedrijf waar ik voor werk is een technische scale-up. Een jonge organisatie, waar veel bedrijfsprocessen nog in opbouw zijn. Ik ben bijvoorbeeld de enige die voor de Nederlandse vestiging de HR doet. Dat betekent dus geen team om mee te sparren en veel zelf uitzoeken.

Daarom zijn de (online) VIP-bijeenkomsten van BG magazine voor mij een mooie bron van extra vakinformatie. Ze bieden een inspirerend netwerkje van andere HR-collega’s die ik zelf niet heb, van wie ik kan leren en met wie ik ervaringen kan delen.

Het is interessant om te horen hoe andere collega’s in grote bedrijven zaken aanpakken. Andersom vinden ze mijn ‘rare’ start-upverhalen leuk en verfrissend – ik heb relatief veel vrijheid in mijn werk terwijl het bij hen al meer is vastgelegd in structuren.

Toen ik aan de slag ging bij dit bedrijf leek het tevreden houden van medewerkers vooral een taak van HR. Sinds corona uitbrak en we allemaal op afstand gingen werken, heeft het management gelukkig meer aandacht gekregen voor het welzijn van de medewerkers.

Mede dankzij mijn BG magazine VIP abonnement heb ik nu goede gesprekken met hen over dit thema. Op afstand zie je gewoon minder goed hoe het met medewerkers gaat, terwijl zij wel de belangrijkste factor zijn om je bedrijf draaiende te houden. Ik ben blij dat het management dit steeds meer ziet en verantwoordelijkheid hierin neemt.”

Bekijk alvast een korte preview

Personal Branding

We zijn opgevoed met ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Dat is jammer, want als je jouw plan niet goed over de bühne weet te brengen, dan wordt jouw voorstel nooit serieus genomen. In deze masterclass leer je hoe je uiterlijk, stem en gedrag afstemt op de ontvanger, zodat alles aan jouw boodschap ineens klopt.

Adviesvaardigheden

Adviesvaardigheden zijn ontzettend belangrijk in je dagelijkse werkzaamheden, er wordt een deskundig advies van je verwacht, maar ook een advies dat in lijn is met de organisatie. Maar ben jij je bewust van je stijl van communiceren? Wat is eigenlijk een goed advies? En hoe voer een effectief adviesgesprek?

Wat levert een Plus of VIP abonnement je op?

In this section, you want to advertise the 3 most important destinations on your website for new Visitors

Inzicht en kennis

Inzicht en kennis

Samen met andere HR-professionals deel je inzichten, doe je inspiratie op en ga je werken aan Next Level HR.

Leer overtuigen
Leer overtuigen

Je wordt een veel betere adviseur, zodat je management je elke keer vraagt om mee te denken over belangrijke HR thema’s.

Sparren met HR-professionals
Sparren met HR-professionals

Elke maand heb je contact met andere HR-professionals én we gaan je actief coachen.

Inspiratie

Inspiratie

Samen met andere HR-professionals deel je inzichten, doe je inspiratie op en ga je werken aan Next Level HR.

Groei
Groei

Je brengt HR vanaf de eerste dag op een hoger niveau. Je ontvangt onze HR succesformules en je krijgt meer vertrouwen in je advies vaardigheden.

Meer focus
Meer focus

Je maakt korte metten met de waan van de dag en hebt weer tijd voor een goed gesprek met medewerkers.

Heb je nog vragen of twijfels voordat je lid wordt?

Of lukt er iets niet met aanmelden?
Blijf er niet mee zitten en mail of bel ons.

hrmetballen@hrnavigator.nl

085 - 049 15 40

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

July Graham Financial Consultant

Janine Zant

Linda Slot-Kerken

P&O adviseur bij Treant Groep

“In mijn rol als HR adviseur is het iedere keer weer een uitdaging om fris en fruitig te blijven als HR. Je kunt niet achterover leunen; je moet steeds je best doen om het management te inspireren en daar heb je zelf ook inspiratie voor nodig. BG magazine Plus gaf mij die inspiratie.”

"Elke maand werk je aan één thema. Met bijna 30 jaar ervaring zijn dit voor mij op zich natuurlijk allemaal bekende HR-thema’s, maar het zorgt er bij mij voor dat ik scherp blijf, ook doordat ik hoorde hoe andere HR-professionals met deze thema’s omgingen. Ik vond die herhaling juist heel prettig.

Net voor ik begon, diende Covid-19 zich aan. Toen twijfelde ik echt wel even. Zou het programma online wel werken? Maar mijn twijfels bleken onterecht: online werkte het ook goed.

Je spreekt allerlei mensen uit verschillende sectoren die allemaal anders omgaan met de HR-praktijk. Hoe pakken ze bepaalde zaken op en hoe kijken ze tegen bepaalde situaties aan. Je blik wordt verruimd. Want je leert samen dingen en je bespreekt ze dan samen.

Ik heb ook een jonge, meer onervaren collega meegenomen in het programma. Voor haar was het allemaal nieuw en enorm leerzaam. Jonge mensen die net een hr-opleiding hebben gedaan, zullen optimaal profiteren van de informatie die het programma biedt. En dan niet alleen de kennis, maar ook de ervaringen van de andere deelnemers: hoe zet je de opgedane kennis in voor je eigen HR-praktijk.

Wat me het meest bijgebleven is? De coaching van Pauline over de cirkel van betrokkenheid en de cirkel van invloed. Zij heeft mij advies gegeven waar ik echt iets aan had. Ik moest er wel even op kauwen, maar ben mij er nu bewust van wanneer mijn betrokkenheid omslaat in drammerigheid. Het heeft mij rust gegeven en ik kan nu de dingen waar ik geen invloed op heb veel beter loslaten.

Ook de inzichten over KPI’s heb ik direct in de praktijk kunnen brengen. Ik kan nu kritischer kijken naar wat bepaalde getallen inhouden: wat zeggen die getallen nou eigenlijk echt en hoe kun je ze effectief inzetten?

Ik zou het BG magazine Plus of VIP programma zeker aanraden aan andere HR-professionals, ook aan mijn eigen collega’s. Dit programma moet je zien als een toegang tot een soort netwerk. Je deelt inzichten met elkaar en andere mensen denken mee met jouw casuïstiek. De kwaliteit van je werk gaat hierdoor echt omhoog.

Het enige wat ik jammer vind, is dat niet meer mensen jou kennen. Vaak lees ik een stukje van je en dan deel ik dat gewoon met mijn collega’s. Zo van: ‘Moet je nou eens lezen.' ”

Lilian Beuken

Lilian Beuken

Stafmanager HR en Communicatie bij Mondriaan

"Ik vond het heel erg leuk om het perspectief te horen van mensen die in een totaal andere situatie zitten dan ik."


"Ik was op zoek naar een netwerk buiten mijn eigen sector, want ik werk binnen de zorg en die is best wel overgeorganiseerd. Ik zocht inspiratie, want ik liep tegen vragen aan en wilde weten of er anderen waren die creatieve oplossingen hadden, meer out-of-the-box.

De andere deelnemers werken in allemaal verschillende sectoren. Juist door regelmatig HR-professionals te spreken uit totaal andere branches kreeg ik ontzettend veel inspiratie over hoe je dezelfde HR-vraagstukken op een totaal andere manier kunt benaderen en invullen.

In de praktijk kom ik te weinig toe aan het lezen van vakliteratuur. Daarom vond ik BG magazine VIP ook zo prettig. Je blokt een dag in je agenda en gaat ergens naar toe. Dat was voor mij enorm waardevol. Want je bent dan niet op het werk en je bent gewoon niet bereikbaar. Voor mij werkt dat veel beter dan af en toe een uurtje vrijmaken om wat boeken of artikelen te lezen.

Die dag heb je alle tijd om je bezig te houden met HR-vraagstukken. Tijdens een trainingsdag of maandelijkse feedbacksessie kun je ook direct vragen stellen en de ervaringen van andere HR-professionals tot je nemen. Je gaat echt de diepte in en stapt even uit de waan van de dag. Je voert discussies en doet heel veel ideeën op. Je leert altijd van elkaar en inspireert elkaar Zelfs als een thema niet een-op-een te vertalen is naar mijn eigen organisatie. Ik zie dat echt als een groei in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Voor mij was het hoogtepunt van het afgelopen jaar de masterclass en de themabijeenkomst over duurzame inzetbaarheid. Dat is nu bij ons niet meer een geïsoleerd project, maar iets wat door de hele organisatie heen aandacht krijgt. Het staat nu ook echt op de agenda van de managers.

Maar we zijn ook met een onboarding-programma aan de slag gegaan. We waren te veel bezig met de arbeidsmarktcommunicatie en te weinig met het binnenhouden van nieuw personeel. Hetzelfde geldt voor verzuim. We werkten al wel met KPI’s om het verzuim in beeld te krijgen, maar in de masterclass werden andere KPI’s gepresenteerd die een vollediger beeld kunnen geven van wat er aan de hand is. Dit lijstje met KPI’s is direct opgenomen in de bestaande lijst met KPI’s.

Als je het lastig vindt om zelf al die beleidsstukken te schrijven, dan is het helemaal super, omdat je heel veel aangereikt krijgt. Maar het laat je ook kritisch kijken naar je bestaande HR-beleid.

Ik vond het heel erg leuk om het perspectief te horen van mensen die in een totaal andere situatie zitten dan ik, zoals die persoon die filialen heeft in het buitenland. Ik vond juist die diversiteit heel inspirerend."

Janka Ebbens

Janka Ebbens

Adviseur Mens en organisatie Nationaal Restauratiefonds

"Ik heb meer geloof in mijn eigen kunnen gekregen."

"Ik was op zoek naar een groep vakgenoten om mee te kunnen sparren en om inspiratie op te doen. Ik had daarom geen echte twijfels over mijn deelname aan BG magazine VIP, juist de mogelijkheid van intervisie sprak mij erg aan.

Ik heb behoefte om met vakgenoten over actuele thema’s te praten en om er ideeën en inspiratie op te doen. Elke maand is er een vaste vaste dag waarop je bijgepraat wordt. Je wordt ook echt uitgenodigd en uitgedaagd om over jezelf na te denken.

Iedere keer komt er een ander HR-onderwerp langs. Van tevoren ontvang je een filmpje of een boekje met alle informatie over het maandthema, zodat je voorbereid bent op die dag en zelf kunt nadenken over wat een bepaald thema voor jouw organisatie en voor jouw werk betekent. Vragen kan je van tevoren of tijdens de bijeenkomst stellen.

De middag over tijdmanagement bijvoorbeeld vond ik erg leerzaam. De spreker koos een andere – voor mij helemaal nieuwe - invalshoek voor het inzetten van tijdmanagement. Binnen onze organisatie is bijvoorbeeld minder begrip van wat werkdruk nu precies met de medewerkers doet, omdat tijdens deze coronacrisis alleen de output zichtbaar is. Ik vond het erg nuttig om alle verschillende verschijningsvormen van werkdruk te leren kennen en wat je eraan kunt doen om je medewerkers te helpen.

Ik heb meer geloof in mijn eigen kunnen gekregen. In mijn communicatie ben ik ook zekerder geworden. Mijn zelfvertrouwen is echt omhoog gegaan. Collega’s merken op dat ik steviger sta en dat ik meer senioriteit heb ontwikkeld. Leidinggevenden weten mij sneller te vinden dan voorheen voor advies. Ik sta nu naast de leidinggevenden in plaats van de geplande besprekingen die we voorheen hadden."

Bekijk alvast een korte preview

Pesten op het werk

Pesten; een fascinerend onderwerp. Wij denken daarbij direct aan kinderen en niet-volwassen zijn. Maar pesten op de werkvloer leidt tot zo’n vier miljoen extra verzuimdagen per jaar. Dat levert werkgevers een kostenpost op van € 900 miljoen aan loondoorbetaling. De gevolgen zijn dus zeker niet kinderachtig.

Werkdruk

De meeste mensen gaan harder werken als ze het druk hebben, met stress en burn-out als gevolg. De oplossing is niet harder, maar juist zachter werken. Deze masterclass vertelt je alle ins en outs over omgaan met werkdruk. Daarna ben je gegarandeerd weer helemaal zen.

De voordelen van BG magazine Plus

In this section, you want to advertise the 3 most important destinations on your website for new Visitors

Elke maand een nieuwe formule voor je HR-beleid

Elke maand een nieuwe formule met al onze kennis over één specifiek HR-onderwerp. Die maand ga je dát HR-onderwerp tackelen. Je krijgt een bewezen aanpak & de beste voorbeelden over één HR-onderwerp per keer op een presenteerblaadje aangereikt.

Elke maand een nieuwe masterclass

Elke maand krijg toegang tot een nieuwe masterclass op video. Die staat voor je klaar op het exclusieve deel van onze ledensite. Je ontvangt de Masterclass ook als mp3. Dus je kunt het luisteren in de auto, de trein of als je wandelt in het bos. En je kunt de masterclass natuurlijk ook uitprinten op papier.

Exclusieve feedbacksessies met onze HR-experts

Plus en VIP Members hebben elke maand een live, online feedback-sessie met onze HR-experts. Die sessie kun je gewoon via internet bijwonen. Het handigste gaat dat via je laptop, maar op je smartphone kan ook. Je kunt van tevoren alvast je vragen insturen per mail. Maar je kunt ook vragen stellen door deze in de chat te zetten tijdens de sessie.

HR-Mastermind - 12 deelnemers - 1 coach - 2x per jaar (VIP)

Als VIP-member kom je 2x per jaar samen met maximaal 12 andere VIPS op een HR Mastermind dag. Die dag ga je de diepte in over een HR onderwerp wat jullie allemaal bezig houdt. En je kunt plaatsnemen in de hotseat zodat de andere VIP-members mee kunnen denken met jouw grootste HR-vraagstuk van dat moment.

Één-op-één coaching (VIP)

2 x per jaar krijg je 60 minuten één-op-één persoonlijke coaching over HR-thema's waar jij op dat moment mee bezig bent. We gaan je actief helpen alle noten te kraken. Er is ook een speciale besloten, online groep waar je feedback kunt vragen aan de andere VIP-members.

HR Masterminds Workshop - 2x per jaar (VIP)

Word je VIP-member, dan volg je 2x per jaar een exclusieve workshop op locatie. In die exclusieve workshops gaan nog dieper in op alle ins-en-outs van het HR-thema van die maand.

Ben jij toe aan punaisepoetsvrij HR?

Dan is een Plus of VIP Membership op BG magazine iets voor jou.

Masterclasses over DI, Verzuimbegeleiding en HR-projecten

01

Duurzame Inzetbaarheid

Het fundament

70% van de Duurzame Inzetbaarheid projecten zijn niet succesvol. Met deze masterclass leer je hoe je dit voorkomt en maak je van Duurzame Inzetbaarheid wel een succes.

02

Verzuimbegeleiding

Geld verdienen met verzuim

In deze masterclass leer je waarom het zo vaak mis gaat met verzuim en hoe je dat voortaan voorkomt. En we leggen je uit hoe je tienduizenden euro's bespaart met een goed verzuimbeleid.

03

De WAB

Alles over de Wet arbeidsmarkt in Balans

De WAB is niet zomaar een wetje, maar heeft impact op je strategische personeelsbeleid. Of je nu alleen maar vast medewerkers hebt of flex. Met deze masterclass achter de hand voer je eindelijk weer een smeuïge discussie met de directie.

04

Verzuimbegeleiding

Geld verdienen met verzuim

Na deze masterclass begin je nooit meer zomaar aan een project, maak je je baas bloednieuwsgierig naar je volgende project en ben je ineens het beste meisje of jongetje van de klas.

Wat je leert in de eerste 4 masterclasses

 • Wat Duurzame Inzetbaarheid is, welke vormen er allemaal zijn en hoe je dit direct kunt toe passen in jouw bedrijf.
 • Hoe je voorkomt dat je in de 5 grootste valkuilen van Duurzame Inzetbaarheid stapt.
 • Waarom een krokettenvrije dinsdag leidt tot een DI-Boycot en ginnegappende medewerkers.
 • Hoe je voorkomt dat je van alles optuigt, maar dat niemand meedoet aan al jouw mooie plannen.
 • Hoe je de directie overtuigt van je plan, budget vrij maakt én medewerkers enthousiast krijgt om mee te doen.
 • Welke 3 vragen je moet stellen om een Succesvol Duurzaam Inzetbaarheidsplan te maken.
 • Wat je moet doen om de opbrengsten van Duurzame Inzetbaarheid meetbaar te maken.
 • Hoe je tienduizenden of zelfs tonnen euro's kunt besparen met een goed verzuimbeleid.
 • Waarom verzuimkwakzalvers ervoor zorgen dat je verzuimprobleem alleen maar groter wordt.
 • Waarom het negeren van verzuimbeleid hetzelfde is als het ontkennen van klimaatverandering.
 • Waarom het zo vaak mis gaat met verzuimbegeleiding en hoe jij voorkomt dat dit binnen jouw organisatie ook gebeurt.
 • Hoe je de signalen van een slecht verzuimbeleid herkent, zelfs als je verzuimcijfers nog goed zijn, zodat je een verzuimtsunami kunt voorkomen.
 • Waarom de WAB impact heeft op elke organisatie en dus ook die van jou.
 • Hoe je dankzij de WAB weer eens een smeuïge discussie in de directiekamer kunt voeren.
 • Dat de WAB niet zomaar een wetje is, maar impact heeft op je strategische personeelsbeleid.
 • Hoe je met onze slimme WAB-scan binnen tien minuten de impact voor jouw organisatie in kaart brengt.
 • Hoe je je baas bloednieuwsgierig maakt naar jouw nieuwe HR-project door er maar éen ding aan toe te voegen.
 • Hoe je voorkomt dat je spontaan jeuk krijgt als je weer eens wordt opgezadeld wordt met een project.
 • Dat je per jaar 5 projecten meer doet dan je denkt (en hoe je herkent welke dat zijn).
 • Welke 10 vragen je moet stellen voordat je begint aan een HR-project.
 • Hoe je doelen voor je HR-project opstelt die je directie, OR en medewerkers niet alleen begrijpen, maar ook spontaan omarmen.

Masterclasses over KPI's, Werkgeluk, Recruitment en Onboarding

05

HR KPI's 

KPI's die wél werken

Hoe je KPI's opstelt die het management begrijpt, hoe je het eilandjesdenken van KPI's voorkomt en met welke KPI's je elke maandag een homerun slaat in het MT.

06

Werkgeluk

Iets anders dan werkgelul

Veel mensen krijgen jeuk van de term werkgeluk. Gelul zeggen ze dan. Maar gelukkige werknemers zorgen voor tientallen procenten meer omzet, winst, verzuimen minder en lopen niet zo snel weg. Hoog tijd om je erin te verdiepen.

07

Recruitment

Structuur in je werving

Sollicitatiegesprekken zeggen meer over de werkgever dan over de sollicitant, en hebben dus niet zo veel zin, blijkt uit Harvard onderzoek. Maar als zo'n gesprek niet werkt, hoe vind je dan wel de juiste mensen voor je organisatie?

08

Onboarding

Met je medewerker op reis

De eerste dag van je nieuwe medewerker begint niet op de eerste dag van zijn contract, maar al ver daarvoor. In de masterclass Onboarding leer je hoe je ervoor zorgt dat het introductieprogramma van de nieuwe medewerker lijkt op een perfecte eerste date.

Wat je leert in de masterclasses over Werkgeluk, KPI's, onboarding en HR-projecten

 • Hoe het komt dat veel mensen jeuk krijgen van werkgeluk en waarom je er toch mee aan de slag moet.
 • Waarom een op de 8 medewerkers een burn-out krijgt, maar een gelukkige medewerker nooit.
 • Waarom veel bedrijven bezig zijn met werkgeluk, maar eigenlijk doen aan werkgelul en hoe jij dat voorkomt.
 • Waarom veel bedrijven bezig zijn met werkgeluk, maar eigenlijk doen aan werkgelul en hoe jij dat voorkomt.
 • Hoe je KPI's opstelt die het management begrijpt en waarmee je elke maandagmorgen een homerun slaat binnen je eigen MT.
 • Hoe je voorkomt dat je je laat afleiden door ellenlange KPI spreadsheets en met welke zes veel gebruikte HR KPI's je weer aan het roer komt te staan.
 • Hoe je door de juiste KPI's te gebruiken afkomt van je soft-geneuzel-imago en iedereen je vol bewondering aankijkt als je de laatste cijfers presenteert.
 • Waarom KPI's zo vaak leiden tot eilandjesdenken en hoe jij dit voorkomt.
 • Hoe je, door je als een wetenschapper te gedragen, heel eenvoudig het kaf van het koren scheidt en de best passende kandidaten selecteert.
 • Waarom een manager die geen tijd heeft om samen met jou een goed functieprofiel op te stellen, beter maar een andere baan kan gaan zoeken.
 • Hoe je een functieprofiel opstelt, waarop alleen de best passende kandidaten reageren.
 • Hoe je met ditzelfde profiel bij voorbaat kansloze kandidaten gelijk de weg verspert, zodat ze niet eens meer de moeite nemen om te reageren en je dus heel veel tijd bespaart.
 • Waarom je - als je cliché-vragen stelt - je cliché-antwoorden (en medewerkers krijgt) en wat je dan wel moet doen.
 • Hoe je van de introductieperiode voor nieuwe medewerkers een ervaring maakt die lijkt op een perfecte eerste date, zodat je zeker weet dat je de ware voor elkaar bent.
 • Welke negen simpele dingen je kunt doen, waardoor een medewerker zich al welkom voelt nog voordat hij of zij is begonnen.
 • Hoe het komt dat 70% van de medewerkers niet enthousiast is over de de eerste periode bij een nieuwe werkgever en hoe jij dit met drie eenvoudige aanpassingen in je inwerkprogramma voorkomt.
 • Waarom je moet ophouden je nieuwe medewerker blauw te spuiten met je corporate DNA, tenzij je elke keer 150 procent van het jaarsalaris weg wilt gooien.
 • Welke acht dingen jij niet moet doen bij het onboarden van nieuwe medewerkers, zodat ze niet binnen zes maanden al weer net zo hard weg hollen.
 • Hoe je voorkomt dat nieuwe medewerkers lost in space zijn, zodra ze een introductieprogramma achter de rug hebben.
 • Wat er gebeurt als je nieuwe medewerkers als machines behandelt en waarom je elke nieuwe medewerker beter een eigen onboarding programma kunt geven, zodat ze zich als een vis in het water voelen.

Masterclasses over WerkdrukAdviesvaardigheden, Personal Branding en Verzuimcijfers

09

Personal Branding

Een boodschap die klopt

We zijn opgevoed met 'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. Dat is jammer, want als je jouw plan niet goed over de bühne weet te brengen, dan wordt jouw voorstel nooit serieus genomen. In deze masterclass leer je hoe je uiterlijk, stem en gedrag afstemt op de ontvanger, zodat alles aan jouw boodschap ineens klopt.

10

Werkdruk

Niet harder, maar zachter

De meeste mensen gaan harder werken als ze het druk hebben, met stress en burn-out als gevolg. Maar de oplossing is niet harder, maar juist zachter werken. Deze masterclass vertelt je alle ins en outs over omgaan met werkdruk. Daarna ben je gegarandeerd weer helemaal zen.

11

Verzuimcijfers

Wat cijfers echt zeggen

Verzuimcijfers. Saai en taai? Misschien een klein beetje, maar na het volgen van deze masterclass snap je wat jouw verzuimcijfers echt betekenen, weet je waar je prioriteiten liggen en ook hoe je er mee aan de slag gaat.

12

Adviesvaardigheden

Voor HR-professionals

Een wijs man zei eens dat geen advies het beste advies is dat een adviseur kan geven. In deze masterclass over adviesvaardigheden leer je hoe je, door de juiste vragen te stellen, voortaan gevraagd wordt om advies te geven over vraagstukken waar jij van smult.

Masterclasses over thema's als werkdruk, personal branding en adviesvaardigheden

 • Hoe je afstemt op je gesprekspartner, zodat je jouw belangrijke boodschap onbewust versterkt en alles aan jouw verhaal ineens klopt.
 • Waarom een slobbertrui als politiek statement niet werkt en zelfs tegen je kan werken.
 • Hoe je ervoor zorgt dat je wél gezien wordt door je directie of leidinggevende, zodat die promotie alleen nog een kwestie van tijd is.
 • Wat de impact is van jouw kleding, stem en houding in een gesprek of presentatie en hoe je deze kunt inzetten, zonder dat het een trucje is of men je ziet als charlatan.
 • Waarom Personal Branding niets te maken heeft met borstklopperij, maar juist iets is voor HR-professionals die zichzelf en hun werk serieus nemen.
 • Hoe je ervoor zorgt dat jouw online aanwezigheid in lijn is met wat iemand ziet als deze jou in het echt ontmoet.
 • Waarom Personal Branding niets te maken heeft met een verkleedpartijtje, maar alles met het versterken van jouw kwaliteiten als HR-professional.
 • Waarom het niet handig is om een statement te maken met je wildgekleurde bloemetjesblouse, tenzij je een baan als kledingontwerper bij Versace ambieert.
 • Wat je kunt leren van uitgesproken karakters in films of series, zodat je medewerkers kunt adviseren hoe ze beter kunnen presteren in hun functie of hoe ze zich kunnen voorbereiden op hun promotie.
 • Hoe je door kinderen sprookjes voor te lezen, alvast kunt oefenen in het overtuigend gebruiken van je stem in die belangrijke directievergadering.
 • Hoe je door regelmatig je tijd te verlummelen, veel sneller en met extra focus je werk af krijgt.
 • Waarom de meeste zelfbenoemde stress goeroes je kunstjes leren die je alleen maar harder laten werken waardoor de kans op burn-out alleen maar toeneemt.
 • Dat thuiswerken zorgt voor veel meer werkdruk en stress en hoe je door maar een paar simpele dingen anders te doen ruimte creëert voor echt belangrijke zaken.
 • Hoe je je baas het beste uitlegt dat in het bos wandelen ook werken is, omdat je dan tijd hebt om na te denken en belangrijke zaken op hun plek vallen.
 • Hoe je door keihard nee te zeggen in één klap van je werkdruk af bent, zodat je voortaan zacht kunt werken.
 • Waarom de meeste boeken over werkdruk en stress je een toverstafje beloven met een quick fix en hoe het komt dat deze bijna altijd falen.
 • Wat de reden is dat jij regelmatig op het niveau van een elfjarige je werk aan het doen bent.
 • Hoe je ervoor zorgt dat je voortaan met echte focus je werk doet, zodat je dat beleidsstuk in één ruk opschrijft.
 • Hoe je je manager uitlegt dat veel werken iets heel anders is dan goed werken.
 • Waarom je werk nooit meer af is en je dus per direct moet stoppen met het managen van je to-do lijst, zodat je weer balans vindt tussen werk en privé.
 • Hoe je in 5 dagen korte metten maakt met teveel werkdruk en stress.
 • Waarom de enige beloning voor te hard werken een burn-out is.
 • Waarom een écht goede HR-adviseur regelmatig als een onbevangen driejarige door een organisatie huppelt.
 • Hoe je ervoor zorgt dat jouw HR-adviezen zo waardevol worden, dat je voortaan altijd gevraagd wordt voor de vraagstukken waar juist jij van smult.
 • Waarom de meeste adviseurs al binnen vijf minuten falen en na één opdracht de tent mogen verlaten en hoe jij dat voorkomt.
 • Waarom het geven van géén advies eigenlijk het beste advies is dat je als adviseur in huis hebt.
 • Wat je zelfs als zestigjarige met veertig jaar ervaring kunt leren van een 25-jarige adviseur met slechts 5 jaar ervaring.
 • Hoe je erachter komt wat het echte probleem is van je opdrachtgever en hoe je, door dat probleem nog net iets groter te maken, juist een veel beter advies geeft.
 • Waarom een onbeduidend prehistorisch deel van je hersenen ervoor zorgt dat de waarheid en objectieve feiten minder van belang zijn bij het geven van advies en hoe je juist door emoties op te roepen mensen in beweging krijgt.
 • Waarom je door soms even lekker ruzie te maken met je baas, die niet alleen ineens geïnteresseerd is in jouw mening, maar ook jouw adviezen wél serieus neemt.
 • Waarom je eigenlijk standaard nee zou moeten zeggen tegen je baas als hij je om hulp vraagt, zelfs als hij je vraagt voor jouw ultieme droomproject. En hoe je er met een eenvoudig zinnetje voor zorgt dat het daarna alsnog een ja wordt, maar dan op jouw voorwaarden.
 • Wat je kunt leren van beïnvloedingstechnieken uit de marketing om zelfs de meeste onwillige managers of OR over de streep te trekken.
 • Hoe het komt dat sommige managers het niet accepteren als je in je rol als HR-adviseur ineens lastige vragen gaat stellen en waarom je dan beter een manager kan zoeken die dat juist wel prettig vindt.
 • Welke twee simpele dingen je kunt doen om vandaag al een betere HR-adviseur te zijn, zonder dat je in tijdsnood of gewetensnood komt.
 • Welke vijf vragen je standaard op zak moet hebben, zodat je - zelfs als je heel weinig ervaring hebt als HR-adviseur - ineens een topadvies kunt geven.
 • Welke rollen je als adviseur kunt innemen en waarom je sommige rollen of sommige klanten beter kunt vermijden. Maar ook dat je eigenlijk vooral géén rol moet spelen in je rol als adviseur.
 • Hoe een heel goede adviseur weet wanneer hij niet gewenst is en zo snel mogelijk iemand anders naar voren moet schuiven.
 • Hoe je als HR-adviseur de meest lastige en zelfs irritante vragen stelt, zonder dat jouw opdrachtgever die vervelend gaat vinden en je achteraf zelfs bedankt voor het goede gesprek.
 • Wat de enige vraag is die je echt altijd moet stellen om een goede HR-adviseur te worden.
 • Waarom de beste adviseurs nooit advies geven, niet over zichzelf praten en zelden met een goede oplossing komen.
 • Waarom je als adviseur altijd moet streven naar een langdurige en bij voorkeur vriendschappelijke relatie.
 • Hoe het komt dat de meeste adviseurs zich eigenlijk als tijdelijke interimmer gedragen en daarom nooit een tweede keer gevraagd worden.
 • Waarom het niet erg is als je vragen gaat stellen die nogal schuren en welke vragen je zeker moet stellen, zodat je manager je voortaan serieus neemt.
 • Waarom de essentie van een goed advies altijd eindigt met een groot dik vraagteken.
 • Waarom het negeren van bepaalde emoties in een gesprek en het niet bespreekbaar maken hiervan het domste is wat je kunt doen.
 • Waarom de enige persoon die advies kan geven degene is die om het advies vraagt.
 • Waarom de beste ideeën of oplossingen zich aan je ontvouwen bij schoonmaakklussen of een goede wandeling, maar nooit als je er actief naar op zoek bent.

Goed om te weten...


 1. 1
  Een Plus of VIP abonnement op BG magazine neem je tegen de dan geldende prijs. Je behoudt deze prijs zolang je abonnee blijft.
 2. 2
  Wel mag de prijs jaarlijks geïndexeerd worden. Abonnementen worden jaarlijks stilzwijgend verlengd met weer een jaar tegen de dan geldende abonnementsprijs.
 3. 3
  Opzeggen kan per mail (of per slakkenpost). Dat gaat heel gemakkelijk via de pagina opzeggen abonnement. Opzeggen doe je uiterlijk een maand vóór aanvang van het nieuwe abonnementsjaar.
 4. 4
  Een abonnement op BG magazine is persoonsgebonden. Jouw login gegevens mag je niet delen.

FAQ

Zit je ergens aan vast?

Nee, je zit helemaal nergens aan vast. Je kunt je membership elke jaar opzeggen. Gewoon door een mail te sturen naar bgmagazine@hrnavigator.nl

Waarom is er geen niet-goed-geld-terug garantie?

Refunds zijn niet mogelijk, want daar zijn de masterclasses te waardevol voor. Maar je zit nergens aan vast, want je lidmaatschap is elk jaar opzegbaar.

Wanneer verschijnt de volgende masterclass?

Rond de tweede maandag van de maand verschijnt je nieuwe masterclass op de ledensite. Je kunt dan ook de masterclass uitprinten als je dat fijner vindt. Dan kun je hem rustig nalezen of dingen bij schrijven.

Waarom wordt je jaarabonnement afgeschreven voordat de nieuwe abonnementsperiode ingaat?

Vergelijk het maar met een abonnement op een tijdschrift. Daar betaal je voor en vervolgens ploft er elke maand een tijdschrift op de mat. Zo gaat het bij een BG magazine abonnement ook. Elke tweede maandag van de maand verschijnt de nieuwe masterclass op de ledensite. Maximaal 3 weken voor je abonnement wordt verlengd wordt het jaarbedrag van je rekening afgeschreven via automatische incasso. Je krijgt natuurlijk een e-mail met daarin de factuur voor je administratie of die je kunt gebruiken voor je declaratie naar je werkgever. Je hoeft dus niet zelf een bedrag over te maken.

Waarom kan ik niet achteraf per factuur betalen?

Sorry, net als jij vinden we boekhouden ook niet leuk. We gaan dus geen factuur sturen met een ingewikkeld inkoopnummer, daarna 3 x een aanmaning sturen en dan nog eens 90 dagen wachten tot je boekhouder heeft betaald. Daarom kun je betalen via IDEAL of creditcard. Bij 99% van de bedrijven* kan dit. Lukt het dan nog niet, of heb je een lastige inkoopafdeling? Misschien kun je het zelf voorschieten en bij je bedrijf declareren als kosten. Je krijgt van ons een nette factuur per mail, waarop precies staat wat je hebt gekocht. En je hebt geen ingewikkeld contract met ons, dus je zit nergens aan vast.

*Lukt het echt niet en wil je echt heel heel graag lid worden? Bel dan even, dan zoeken we samen een oplossing.

Mag ik de informatie delen met mijn collega's?

Tuurlijk ga je alles wat je leert, bespreken met je collega's. Maar je abonnement is wel persoonlijk. Je inloggegevens en toegang tot de exclusieve leden omgeving is alleen voor jou als BG magazine Plus of VIP member. Je mag dus niet je persoonlijke inloggegevens delen met anderen. En er zit copyright op de informatie die we je geven. Je zet het dus niet online of maakt een printje voor je collega's.

Kun je ook vragen stellen?

Zeker, vragen stellen kan, maar alleen als je Plus of VIP-member bent. Want Plus- en VIP-members hebben elke maand een live online feedback-sessie met onze HR-experts, samen met de alle andere members. Die sessie kun je gewoon via internet bijwonen. Het handigste gaat dat via je laptop maar op je smartphone kan ook. Je kunt van tevoren alvast je vragen insturen per mail. Maar je kunt ook vragen stellen door deze in de chat te zetten tijdens de sessie. Als het nodig is, zet onze HR-expert het geluid aan zodat je de vraag kunt toelichten. Het is dus handig om de oortjes van je telefoon bij de hand te hebben.

Word je VIP-member dan krijg je ook nog 2 x per jaar 60 minuten één-op-één coaching over HR-thema's waar je mee bezig bent.

Heb ik ook contact met andere HR-professionals?

Als Plus member heb je elke maand een online feedback sessie met andere HR-professionals. Word je VIP-member, dan heb je ook 4 x per jaar contact met andere VIP-members. Je bezoekt 2 x per jaar een exclusieve workshop op locatie. Ook volg je 2 x per jaar samen met maximaal 12 andere VIPS een HR Mastermind dag. Die dag ga je de diepte in over een HR onderwerp wat jullie allemaal bezig houdt. En je kunt plaatsnemen in de hot seat zodat 12 andere VIP-members mee kunnen denken met jouw grootste HR-vraagstuk van dat moment.